Băse, stronger then ever…

Băsescu si Barroso. foto ziarelive.ro

Dacă la un moment dat făcea “băi de mulţime”, apoi “băi de huiduieli” (vezi episodul din ziua nunţii EBEI) acum, a făcut o revigorantă “baie de prieteni”! Mă refer la Traian Băsescu şi la vizita sa oficială de la Bruxelles. Unde, prietenii lui, Barroso,madame Reding şi Von Rumpey l-au primit cu braţele deschise.
Oricum, moralul său a fost vizibil ridicat. Faţa sa părea să spună: I am stronger then ever!

Unele zvonuri spuneau că madame Viviane ar fi supervizat activitatea de europarlamentar a EBEI. Deci, era firesc ca Băse să fie considerat un “apropiat”… al casei.
Ce să mai discutăm de Barroso, care a salutat, jovial, revenirea în funcţie a lui Băse.

Totuşi, Barroso a afirmat că, în urma întoarcerii în funcţie a preşedintelui Băsescu, “toate forţele politice din România, atât de la guvernare, cât şi din opoziţie, trebuie să acţioneze cu responsabilitate şi rezervă şi să se concentreze foarte ferm asupra necesităţii urgente de a reface stabilitatea politică şi instituţională”.

Că doar, dacă nu era Bruxelles-ul, puciul era pe România! Iar cei care au fost “pentru” trimierea la pensie a lui Băse, ar fi fost puciştii…
Înainte de revenirea în ţară, Băse a ţinut o scurtă conferinţă de presă. În cadrul căreia i s-au pus întrebări – unele stânjenitoare, cum a fost cea referitoare la zborul de la Riad – altele, menite să-l facă să zâmbească.

La întrebarea “cum va colabora cu un premier care refuză colaborarea, în condiţiile în care au multe lucruri de făcut împreună, potrivit mesajelor transmise de la UE, Băse a răspuns:
“Eu nu am primit un «to do list», da? N-am primit. Eu v-am spus ce am perceput din discuţiile cu demnitarii UE”.

A admis însă că mesajul din comunicatul transmis de Comisia Europeană, conţinând un apel la forţele politice din România pentru a reinstaura stabilitatea, i se adresează şi lui.

“Eu fac tot ce se poate pentru că România nu poate funcţiona cu preşedinte independent de Guvern şi cu Guvern independent de preşedinte. Apelul pe care l-a făcut şi Comisia Europeană este către România, către noi toţi, că eu nu sunt singurul care sunt în România, mai sunt şi alţii (…)”. Ca să vezi, în România mai sunt şi alţii…

În încheiere, chiar sunt puţin din toate: confuză, dezamăgită, intrigată. Uneori, chiar nu mai ştiu ce să cred… Mă refer la mediul ăsta politic, fie el intern, fie internaţional…

 

Sorina Bruj

 

Sursa:antena3

What Next?

Related Articles