Băse, spaima USL-iştilor?

Basescu si Antonescu. foto ziuaveche

Iată că “pohta ce-a pohtit” Băsescu, s-a împlinit. A revenit la Cotroceni, în funcţia de preşedinte, deşi fusese suspendat.Votul a peste 7 milioane de cetăţeni români care vroiau demiterea lui, nu a mai contat.

A contat decizia luată de 6 indivizi/judecători/politruci din 9, dintr-o Curte Constituţională condusă de un individ care nu a funcţionat niciodată ca judecător şi care – culmea-culmilor – cică are un handicap pentru care ia lunar ajutor social baban de tot (!!!) O curte constituţională ce are printre membrii săi o individă ce a avut dosar penal. Astfel de inşi, aserviţi politic au conchis că Băsescu poate reveni pe tron, la Cotroceni.

Primul lucru ce l-a făcut, odată revenit la Cotroceni, a fost acela de a semna decretele şi deciziile prin care şi-a repus în funcţii consilierii din cadrul Preşedinţiei,anterior suspendării.

Prin urmare, în mare parte, revine la Cotroceni, gaşca alcătuită din Cristian Diaconescu, Iulian Chifu, Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu,Daniel Petru Funeriu,Bogdan Alexandru Drăgoi,Iulian Fota ş.a.

În schimb, revenind la USL-işti, trebuie să recunosc că reprezentanţii lor m-au dezamăgit. Au ieşit la rampă cu povestea cu  Zegrean şi cu handicapul ăstuia, cu faptul că ia o căruţă de bani ca ajutor social.Au subliniat că un astfel de individ conduce o instituţie atât de importantă! Că o altă membră a Curţii a avut dosar penal.Dar oare toate lucrurile acestea nu le ştiau, toate aceste realităţi le-au descoperit doar acum? Cum aşa?

Au dovedit că sunt total “nepregătiţi”. Sau naivi? Şi acum ce? Acum vor fi asemeni mieilor la tăiere? Mă refer la miniştrii din guvernul Ponta. Premierul – încă în funcţiune – zicea că “se va dezlănţui Jihadul asupra miniştrilor” din cabinetul condus de el. Chiar aşa? Jihadul? Păi de ce? Se simte vreunul dintre ei cu musca pe căciulă? Dacă nu, atunci care-i baiul?

Iar poporul e chemat să îi sprijine pe ei, pe miniştrii din guvernul Ponta. Mă cam îndoiesc că oamenii vor sări să-i apere.Nu văd de ce şi-ar pune pielea la bătaie… Doar mulţi dintre ei –  după ce au fost la Referendumul prin care se dorea demiterea lui Băsescu – au fost căutaţi de procurori şi au fost luaţi la întrebări! Cred că oamenilor le e lehamite, vor să fie lăsaţi în pace.

Că doar cei aflaţi acum la putere le-au demonstrat că votul lor, al cetăţenilor, a fost degeaba. Sau nu?

 

Sorina Bruj

What Next?

Related Articles