Băse, forever…

Băse, forever. foto dailystar

Curtea Constituţională a României – CCR  (adică 9 indivizi/judecători numiţi politic) a decis:  referendumul pentru demiterea Preşedintelui de pe 29 iulie 2012 a fost invalidat.  Societatea românească democratică, în care “votul tău/al meu contează”  a ajuns ceva iluzoriu. Degeaba 7,4 milioane şi ceva de oameni, cetăţeni ai acestei ţări s-au dus la vot ca să-l demită pe Traian Băsescu pentru că… votul lor nu a contat! Iar cei aflaţi acum la putere, USL-iştii, au stat ca nişte babe neputincioase şi s-au plâns de faptul că Băsescu şi staff-ul lui “au dres şi au făcut”!

Probabil, ei se aşteptau ca Traian Băsescu să stea cu mâinile în sân. Băsescu le-a dovedit că este “instruit” să lupte pe toate fronturile, pornind de la dezinformarea în exterior, bine plătită şi bine concertată, asigurată fie de diferiţi “acoperiţi”, fie de diferite trusturi de presă internaţionale, şi ajungând la campaniile populare desfăşurate în lung-şi-n-latul ţării, cu torţa democraţiei în mână…

Băsescu le-a mai demonstrat USL-iştilor că “marele licurici” îl sprijină încă pe el, şi nu pe ei. Americanii l-au trimis în România pe Philip Gordon – asistentul Secretarului american de stat, Hillary Clinton, şi Şef al biroului pentru afaceri europene şi euroasiatice – să vadă cum stau treburile pe-aici, că doar s-a auzit la Washington că Băsescu este “pe tuşă”. Gestul oficialului american de a se întâlni mai întâi cu Băsescu, un preşedinte suspendat, şi apoi cu Antonescu, preşedintele interimar, a însemnat un mesaj puternic pentru cei care l-au înţeles.

Acum, după invalidarea referendumului – fapt ce îi permite lui Băsescu să ajungă din nou în fruntea statului – Ponta iese la rampă şi recunoaşte că au greşit când au acceptat ideea cu cvorumul, că s-au “lăsat păcăliţi de nişte oameni mincinoşi”.

S-au lăsat păcăliţi pentru că nu au avut oameni capabili să le întocmească strategii pe termen scurt şi foarte scurt,  pentru nu i-au călăuzit nişte analişti politici veritabili, capabili să emită scenarii politice.

Antonescu la rândul său cere străzii să crească presiunea socială şi politică. Deci, tot cetăţenii să iasă în stradă să-l dea jos pe Băsescu! Că ei săracii, au fost păcăliţi! Vai!

În viitorul foarte apropiat va urma ceva de genul: coabitare furtunoasă Băsescu-Guvern, Băsescu va schimba miniştri după bunul plac, taxele vor creşte pentru marea masă, deci… un început de haos! O stare de incertitudine pe toate fronturile: politic, economic, social. Pe un astfel de fond politic şi social, încrederea investitorilor în România va scădea şi, probabil, aceştia îşi vor retrage afacerile şi banii de prin ţara noastră dragă. Fireşte, acest fapt va determina deprecierea puternică a leului. Şi atunci, de unde creştere economică?

Asta e! Cristian Tudor Popescu avea dreptate când afirma că “ţara asta pare a fi blestemată” să aibă astfel de conducători. De fapt, cred că noţiunea de “conducător” în România nu are sensul celei de “lider”. Că doar noi românii pe toate le-am ajustat!

 

Sorina Bruj

What Next?

Related Articles