Barroso propune o nouă perspectivă privind organizarea UE?

Jose Manuel Barroso. foto Guardian

Se pare că preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, are o nouă perspectivă asupra modului de organizarea la UE.
Astfel, în discursul rostit în faţa Parlamentului European referitor la starea Uniunii a afirmat că Europa trebuie să “evolueze către o federaţie de state-naţiune”.

“Avem nevoie să evoluăm către o federaţie de state-naţiune. De acest lucru avem nevoie, acesta este orizontul nostru politic”, a afirmat Jose Manuel Barroso la Strasbourg.

Barroso şi-a motivat opţiunea prin aceea că, în prezent, “criza financiară din Uniunea Europeană alimentează populismul şi extremismul din Europa”.

Jose Manuel Barroso a subliniat faptul că ţările din Uniunea Europeană trebuie să realizeze că se află împreună în această criză şi trebuie să depună eforturi împreună pentru a ieşi din ea.

“Europa are nevoie de o nouă direcţie”.

Potrivit şefului executivului european, Comisia va urmări în continuare să implementeze taxa pe tranzacţiile financiare, astfel încât contribuabilii să poată beneficia de industria serviciilor financiare, în loc ca doar sectorul financiar să beneficieze de pe urma contribuabililor.

Jose Manuel Barroso a afirmat totodată că “Uniunea Europeană ar trebui să aibă capacitatea de a interveni militar în conflicte atunci când va fi nevoie”, citează AGERPRES.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles

One Response to "Barroso propune o nouă perspectivă privind organizarea UE?"

  1. mega2005 says:

    O aberatie…..