Ban Ki-moon – îngrijorat de escaladarea situaţiei de la graniţa turco-siriană

Ban Ki-Moon. foto wikipedia

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, şi-a exprimat profunda îngrijorare legată de incidentul de la graniţa turco-siriană, în urma căruia au fost ucişi 6 civili turci şi au fost grav răniţi alţii.
“Secretarul general a avertizat în mod repetat că exacerbarea conflictului armat din Siria va avea rezultate tragice pentru poporul sirian”, a declarat purtătorul de cuvânt.

“Incidentele de astăzi (3 octombrie, n.r.), prin care, dinspre Siria s-au lansat obuze care au lovit un oraş turcesc, din nou, a demonstrat modul în care conflictul din Siria reprezintă un pericol nu numai pentru securitatea poporului sirian, ci şi pentru vecinii săi”, a adăugat el.

Potrivit mass-media, miercuri,3 octombrie, “mai multe persoane, inclusiv un copil, au fost ucise şi altele au fost grav rănite în urma atacului cu obuze care au lovit oraşul Akcakale, la graniţa Turciei cu Siria”.

“Secretarul general transmite condoleanţe guvernului şi poporul Turciei pentru  pierderile de vieţi omeneşti”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Secretarului general al ONU.

Sursa: comunicat al ONU

What Next?

Related Articles