AVIVA Fond de Pensii ambitii mari

Aviva Fond de Pensii, al patrulea jucator de pe piata pensiilor obligatorii, vrea sa urce intre primii trei administratori pe pilonul II in urmatorii trei ani, dupa ce isi va mari semnificativ cota de piata.


Directorul general execultiv al societatii, Eugen Voicu a declarat “Suntem foarte interesati de cresterea cotei de piata, chiar sa o dublam daca se poate in urmatorii trei ani, pentru a ajunge in Top 3 pe piata pensiilor private obligatorii”.

 

El a explicat ca, in aceste conditii, societatea va beneficia de alocarea unui numar mai mare de participanti care vor fi distribuiti aleatoriu la urmatoarele “loterii”.

Voicu a adaugat ca societatea mizeaza pe atragerea de aderenti, in conditiile in care randamentele ar fi printre cele mai mari de pe piata, “ca urmare a unor decizii bune de investitii”.

Aviva ocupa locul al patrulea in piata pensiilor private obligatorii, cu 305.849 de participanti si o cota de piata de 7,36%.
Pe locul al treilea se afla Generali, cu 389.607 clienti si 9,37% din piata, iar pe locul al doilea Allianz-Tiriac cu 1,065 milioane de persoane inscrise (25,63% din piata). ING a atras 1,38 milioane de clienti si controleaza o treime din piata(33,2%).

Dupa procesul de redistribuire a celor 332.706 de salariati care nu au optat in cele patru luni ale campaniei de aderare pentru niciun fond, fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) au ajuns la 4,15 milioane de clienti, care le vor varsa lunar 2% din salariul lor brut. In urmatorii opt ani, cota va creste la 6% din salariul brut.

sursa: NewsIn; Bank News

What Next?

Related Articles