AVATAR – superproductia 3D cu incasari de peste 600 de milioane de dolari

“Avatar”, superproductia 3D realizata cu 300 milioane de dolari de James Cameron cel care a regizat si Titanic a vandut de la lansarea din 18 decembrie bilete
in valoare de 617,3 milioane de dolari din bilete.


In SUA si Canada vanzarile de bilete pentru Avatar in cele zece zile de la lansare au fost de 212,3 milioane de dolari.Pe 18 decembrie, prima zi de difuzare in Statele Unite, Avatar a avut incasari de 27 milioane dolari, potrivit clasamentului realizat de Hollywood.com, citat de Bloomberg.

Oficialii ai 20th Century Fox, distribuitorul filmului, au afirmat ca productia a fost pe locul intai la incasari in 107 din cele 108 tari din afara Statelor Unite in care a rulat filmul, singura tara in care s-a clasat pe pozitia a doua fiind India, unde primul loc a fost ocupat de o productie autohtona.

In afara Statelor Unite, tara in care filmul a avut cel mai mare succes a fost Franta, unde incasarile din cel de-al doilea week-end au fost de 18,5 milioane de dolari, in zece zile de la lansare spectatorii din Hexagon cumparand bilete in valoare de 48,4 milioane de dolari.

Alte piete importante in care filmul a fost pe primul loc au fost Germania (vanzari de 32,2 milioane de dolari in zece zile), Spania (29,9 mil dolari), Marea Britanie (29,6 mil dolari) si Coreea de Sud (29,5 mil dolari).

Pozitia a doua in privinta incasarilor din week-endul de Craciun a fost ocupata de filmul “Sherlock Holmes,” o ecranizare dupa romanul autorului britanic Arthur Conan Doyle cu Robert Downey Jr in rolul detectivului Sherlock Holmes si Jude Law in pielea asistentului Watson.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles