AVAS – proiect de sprijin temporar al afacerilor

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a înaintat spre aprobare Executivului un proiect de Ordonanţă privind instituirea sistemului temporar de sprijinire a derulării afacerilor. Proiectul vizează depăşirea actualei crize economice.


Conform Ordonanţei, se instituie la nivelul AVAS un sistem de ajutor de stat pentru operatorii economici care au dificultăţi în implementarea măsurilor din programele de restructurare sau de investiţii, care au stat la baza acordării ajutoarelor de stat în urma procesului de privatizare.

“AVAS va reanaliza termenele de realizare a măsurilor şi va putea, după caz, să aprobe extinderea perioadei până la care pot fi implementate aceste măsuri cu o perioadă maximă de doi ani. Astfel, agenţii economici beneficiază de sprijin în activitatea de realizare a investiţiilor care au fost asumate în cadrul programelor de restructurare sau a programelor de dezvoltare regională şi în scopul menţinerii locurilor de muncă”, se arată în comunicatul AVAS.

Proiectul de ordonanţă a fost propus la solicitarea operatorilor economici, beneficiari ai măsurilor de ajutor de stat acordat în urma procesului de privatizare, care se confruntă cu efectele crizei economico-financiare mondiale.

 

 

Sursa: comunicat AVAS

What Next?

Related Articles