Austeriate propusă de miniştrii de finanţe din UE

La încheierea reuniunii de două zile a miniştrilor europeni de finanţe desfăşurate la Godollo, lângă Budapesta, miniştrii de finanţe europeni au justificat politicile de austeritate lansate în Europa şi au făcut apel la “înţelegerea” lor.

În acelaşi timp mii de persoane au protestat la Budapesta împotriva rigorii bugetare răspunzând la apelul sindicatelor europene.

Comisarul european pentru afaceri economice, Olli Rehn, a declarat că “considerăm că o consolidare bugetară şi o creştere durabilă sunt esenţiale. Şi una nu se poate fără cealaltă. Pentru moment, noi trebuie ca în numeroase ţări să garantăm consolidarea bugetară, întrucât povara datoriei mănâncă resursele viitoare şi resursele viitoarei creşteri economice ale generaţiilor ce vor veni”.

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, a adăugat că “suntem convinşi că politicile bugetare solide, politicile macroeconomice solide şi o supraveghere atentă a evoluţiei preţurilor în economie, în general, sunt cheia pentru o creştere durabilă şi crearea pe termen lung de locuri de muncă”.

Ministrul luxemburghez de finanţe, Luc Frieden, a declarat că “oamenii trebuie să înţeleagă că noi economisim nu pentru a genera furia oamenilor, ci pentru a putea încă finanţa viitorul politicilor sociale. Este vorba de asemenea de binele general, chiar dacă ‘o politică de economii nu este uşoară”.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles