Au fost decernate Oscarurile

Premiile Oscar au fost decernate în cadrul unei gale care a avut loc la Kodak Theatre din Los Angeles, în noaptea de 7 spre 8 martie.


Astfel, “The Hurt Locker”, care a avut 9 nominalizări, a obţinut şase premii Oscar, la categoriile “cel mai bun film”, “cel mai bun regizor”, “cel mai bun scenariu original”, “cel mai bun mixaj de sunet”, “cel mai bun montaj de sunet”, “cel mai bun montaj”.

Filmul “The Hurt Locker” a rămas “copilul preferat” al criticilor americani, deşi nu a avut succes la public – încasările au atins doar 21,3 milioane de dolari.

Celălalt mare favorit al competiţiei, “Avatar”, în regia lui James Cameron, nominalizat tot la nouă categorii, a obţinut premiile Oscar pentru “cea mai bună regie artistică”, “cea mai bună imagine” şi “cele mai bune efecte vizuale”.

Spre deosebire de “The Hurt Locker”, pelicula “Avatar” a înregistrat un succes de public fără seamăn, obţinând încasări de peste 2,5 miliarde de dolari, devenind filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Filmele “Precious”, de Lee Daniels, “Up”, de Pete Docter, şi “Crazy Heart”, de Scott Cooper, au obţinut câte 2 premii Oscar.  
“Up” a câştigat premiul Oscar pentru “cel mai bun lungmetraj animat”, după ce a câştigat majoritatea trofeelor acestei categorii în sezonul care a precedat gala Oscarurilor.

Christoph Waltz şi Jeff Bridges au primit premiile Oscar pentru cel mai bun rol secundar, respectiv cel mai bun rol principal, în timp ce Mo’Nique şi Sandra Bullock au fost premiate la categoriile “cea mai bună actriţă în rol secundar”, respectiv “cea mai bună actriţă în rol principal”.

 

 

Sursa:  MEDIAFAX

What Next?

Related Articles