Atentat cu bomba dejucat la New York

Sâmbătă 01 mai, întreaga zonă Zona Times Square din inima New York-ului a fost evacuată pentru că fusese semnalată existenţa unui vehicul suspect, un SUV, parcat la intesecţia 45th Street cu Seventh Avenue.

Potrivit Departamentului de Poliţie al oraşului New York, brigada de deminare a fost solicitată pentru a inspecta un vehicul din care ieşea fum.

Poliţia a înconjurat străzile adiacente ale acestui cartier populat în mare parte cu turişti şi cu iubitori de teatru şi unde se găseşte districtul Broadway.

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, a declarat duminică că vehiculul suspect din Times Square care a determinat sâmbătă seară evacuarea întregii zone, conţinea un dispozitiv explozibil, care ar fi putut provoca “un eveniment extrem de sângeros”.

Şeful poliţiei din New York, Raymond Kelly, a precizat că în vehiculul parcat în Times Square se afla propan, benzină, fire electrice, două ceasuri cu baterie şi alte componente.

“Tentativa de atentat din 1 mai din Times Square, la New York este un eveniment terorist grav, dar este prea devreme să se stabilească ce grup de persoane se află la originea incidentului”, subliniază Intelcenter, un centru de supravehghere a terorismului care se bucură de credibilitate. Este vorba de prima evaluare independentă a incidentului, făcută de un organism specializat recunoscut.

Potrivit AFP, este însă prea devreme pentru a şti dacă este vorba de o grupare sau de un individ afiliat Al-Qaida – reţeaua care se face vinovată de atentatele de la 11 septembrie 2001 – sau de o altă grupare islamistă, ori este vorba de o tentativă pusă la cale de o grupare sau o persoană care nu au nicio legătură cu cercurile islamiste extremiste.

 

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles