Atacuri teroriste în Atena. Au fost vizate mai multe ambasade

Marţi, 2 noiembrie, mai multe ambasade din Atena au fost vizate de colete – capcană. Acestea au fost trimise ambasadelor Elveţiei, Bulgariei, Rusiei, statului Chile şi Germaniei. Două dispozitive au explodat la ambasadele Rusiei şi Elveţiei, fără a provoca victime. Alte două bombe au fost descoperite pe aeroport.

La ambasada rusă din Atena un pachet suspect a explodat la puţin timp după ce poliţia elenă a detonat un pachet suspect trimis ambasadei statului Chile. Tot marţi, o bombă a explodat la ambasada elveţiană şi un alt pachet suspect adresat ambasadei bulgare a fost detonat controlat, relatează presa internaţională.

Explozia de la ambasada rusă din Atena a fost provocată de un pachet ce a sărit în aer până să sosească poliţia, au anunţat forţele de ordine, precizând că nimeni nu a fost rănit. “Pachetul a explodat când poliţia era pe drum, dar nimeni nu a fost rănit”, a spus un oficial din poliţie.

Poliţia elenă a detonat controlat şi un pachet adresat ambasadei germane, la o companie de curierat din Atena. “Era adresat ambasadei germane. A sosit acolo, dar a fost returnat firmei de curierat, pentru că nu exista expeditor”, a spus un oficial.

Un alt pachet, adresat ambasadei chiliene, a fost detonat controlat în zona Parlamentului. “Un angajat al unei firme de curierat a devenit suspicios şi a oprit în faţa Parlamentului”, a spus un oficial. De asemenea, o patrulă a poliţiei a fost vizată de focuri de armă într-o suburbie a capitalei elene.

Poliţia a anunţat şi că a efectuat detonarea controlată a unui pachet trimis ambasadei bulgare din Atena. Pachetul suspect primit de ambasada bulgară din Atena conţinea într-adevăr explozibili, a anunţat Ministerul bulgar de Externe, relatează Focus news.

Incidentele intervin în condiţiile în care patru colete cu bombe au fost descoperite luni în Atena, iar liderul francez Nicolas Sarkozy era unul dintre destinatarii lor.

Una dintre bombe, adresată ambasadei mexicane din Atena, a explodat în birourile unei companii de curierat, rănind un angajat. Alte două colete erau destinate ambasadelor belgiană şi olandeză.

Poliţia elenă a detonat controlat alte două pachete găsite pe aeroportul din Atena, care conţineau explozibili, au anunţat autorităţile.

Un pachet era adresat Europol, celălalt era adresat Curţii europene de Justiţie. Pachetele au fost găsite la terminalul cargo al aeroportului Eleftherios Venizelos.

Au mai fost trimise pachete surpriză premierului, italian Silvio Berlusconi şi cancelarului german, Angela Merkel. Grecia a suspendat activitatea poştei aeriene.

sursa: BBC

What Next?

Related Articles