Atac sinucigaș într-o tabără de refugiați din Irak

foto atac sinucigas in Irak, foto The Asian Age

foto atac sinucigas in Irak, foto The Asian Age

Forțele de securitate irakiene, citate de AFP, au anunțat că pe 02 iulie a.c., a avut loc un atac sinucigaș într-o tabără de refugiați din vestul orașului Ramadi, provincia Anbar, din Irak. În urma atacului au fost ucise cel puțin 14 persoane, inclusiv civili.

Potrivit unui doctor și a unui polițist, citați de asemenea de AFP, majoritatea victimelor au fost femei și copii. Președintele Consiliului Local din regiunea al-Wafaa, unde se află tabăra, a declarat că aceasta va fi închisă în urma atacului, iar refugiațiii vor fi strămutați în altă tabără, în vestul orașului Ramadi, care este „mai sigură și poate oferi mai multă siguranță și ajutor.”

Atacul nu a fost revendicat, însă gruparea teroristă DAESH execută astfel de acțiuni sinucigașe, ce vizează în special civilii irakieni. Cu toate că forțele irakiene controlează orașele Ramadi și Fallujah, DAESH mai controlează zone din vestul regiunii Anbar, provincia fiind, astfel, încă nesigură.

Militanții islamiști au controlat zone întinse la nord și vest de capitala Bagdad în 2014, dar forțele militare irakiene, susținute de atacuri aeriene americane, au recucerit mare parte din teritoriile pierdute. Reprezentanți ai armatei irakiene au declarat pe 02 iulie a.c., că în al doilea oraș ca importanță, Mosul, aflat la nord de Bagdad, luptătorii DAESH au fost înconjurați și se fac mari progrese în încercarea de recucerire orașului.

Agenția de presă „Xinhua” oferă informații mai detaliate despre victime: specifică faptul că dintre cei 14 uciși, unul era membru al forțelor de securitate și 4 erau copii, iar dintre cei 20 de răniți, 8 sunt în stare critică

Agenția „The Asian Age” declară, în schimb, că 13 persoane au fost rănite, majoritatea victimelor fiind femei și copii. De asemenea, reprezentantul armatei irakiene menționează printre cei morți și doi membri ai forțelor de securitate și un căpitan. Potrivit declarațiilor reprezentantului Consiliului local, 110 persoane erau cazate în tabără în momentul atacului.

 

Mihai Corb, InfoMondo

sursa: Al Jazeera, Xinhua, The Asian Age

 

What Next?

Related Articles