Asta e adevărata faţă a lui Geoană?

Mircea Geoană - la un început de sfârşit de drum?

După ultimele “desfăşurări” din viaţa politică – a se înţelege, revocarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului – am ajuns la concluzia că nu ar fi fost bine dacă acest ins ar fi ajuns Preşedintele Ţării. Şi spun acest lucru, deoarece nu mi-a venit să cred ce comportament – total nedemn de un tip rasat şi cu ceva pretenţii în ale diplomaţiei – a avut senatorul Geoană.

Declaraţii de genul: “gestul celor de la PSD este o dovadă de cretinism politic” sau, “generaţia tânără din PSD va distruge acest partid”, plus jignirile personale aduse  diferiţilor colegi de partid care ani de-a rândul l-au susţinut, m-au făcut să văd adevărata faţă a diplomatului Geoană.

Un tip individualist, care, deşi a avut în spate un întreg partid, PSD, plus voturile cedate de Antonescu, nu a fost în stare să convingă alegătorii să-l voteze drept preşedinte al ţării, sau mai bine-zis să-i convingă să nu voteze împotriva lui.

Că şleahta lui Băsescu a furat la alegeri, este o discuţie deschisă, dar că Geoană, înainte de confruntarea finală cu Băsescu, s-a dus să se relaxeze la un coniac servit la Vântu acasă, este alta. Un individ imatur, care avea senzaţia că nimeni nu va afla nimic…

Probabil, puterea i-a întunecat minţile. Sau o fi mâna lui Manolea şi a flăcării violet…

Revenind. La o zi după revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului, s-a dus la Dăbuleni, la susţinătorii săi. Aici, a anunţat că va lansa o nouă forţă politică care să însănătoşească România”, fără să precizeze numele şi programul noii creaţii politice.

Într-un scurt discurs, demagogic, a declarat în faţa câtorva zeci de oameni că:
“România are nevoie de alternativă care nu e nici la putere, nici la USL şi, din păcate, nu este nici la PSD şi cred că e momentul să ridicăm vocea şi glasul şi să ne ştergem lacrimile de tristeţe pentru că, în acest moment, chiar mai important decât PSD-ul este nevoie de a face politică adevărată, pentru oameni şi alături de oameni”.

Apoi, organizatorii întâlnirii lui Mircea Geoană cu cetăţenii din colegiul în care acesta a candidat, au împărţit câte o scrisoare din partea senatorului, în care el menţionează că rămâne alături de cei care l-au votat.

“Sunt şi voi rămâne alături de voi. (…) Vă asigur că voi rămâne fidel valorilor noastre. Vă asigur că ne vom mai întâlni pe drumul nostru politic”, a mai spus Geoană.

Care o fi însă acela, nu se ştie… Cel puţin, deocamdată.

Din moment ce, nu ştie nici cel care se vrea a fi un nou călăuzitor politic.

 

Sorina Bruj

What Next?

Related Articles

2 Responses to "Asta e adevărata faţă a lui Geoană?"

  1. mega2005 says:

    L-am votat pe Geoana, nu ca mi-era drag…si ca mine au fost multi din cei 5 milioane si ceva de oameni,,…dar asta chiar crede, fraierul, ca are 5 milioane de sustinatori.
    E un mare looser,…nimic nou.

  2. vasile says:

    Nu l-am votat pe Geoana ca ma dadea pe spate ci pentru faptul ca nu puteam sa votez un bisnitar profesionist. Insa cei de la Inst. Aspen iau ordonat sa mai stea o tura si acuma regreta.