Asigurarea locuinţelor, obligatorie din 15 iunie

asigurare locuinte.google

Persoanele care nu şi-au asigurat încă locuinţa împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor mai au la dispoziţie patru luni pentru a intra în legalitate.
Proprietarii locuinţelor care nu îşi asigură locuinţa până la data de 15 iunie vor primi amendă, potrivit Legii nr 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, republicată în Monitorul Oficial nr. 115, din data de 15 februarie.

“Asigurarea locuinţei a devenit obligatorie începând cu data de 15 iulie 2010, iar termenul până la care persoanele aveau obligaţia să încheie această asigurare a fost iniţial 15 ianuarie, însă la cererea Ministerului Administraţiei şi Internelor acest termen a fost amânat. Amânarea a fost solicitată, deoarece reprezentanţii MAI au dorit să introducă în lege ca asigurarea obligatorie să nu se mai încheie dacă există deja asigurare facultativă”, a explicat Catrinel Frâncu, reprezentant al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

După data de 15 iunie 2011, primarii vor amenda proprietarii de locuinţe care nu au încheiat asigurarea obligatorie cu sume cuprinse între 100 şi 500 lei.

Sursa: Jurnalul Naţional

What Next?

Related Articles