Declaratia de la Roma. 2017. fotoflux24

UE – despre Declaraţia de la Roma

Pe 26 martie, a.c. liderii statelor membre UE, cu excepţia Marii Britanii, au adoptat Declaraţia de la Roma. În cuprinsul ei se stipulează faptul că , Uniunea Europeană reprezintă “viitorul (nostru) comun”, în pofida unor [...]
Theresa May  foto www.telegraph

Londra – Întâlnire bilaterală anglo-poloneză

Premierul britanic, Theresa May, se întâlneşte în cursul zilei de 28 noiembrie cu omoloaga sa poloneză, Beata Szydlo, la sediul guvernului din Downing Street. Pe agenda discuţiilor se va afla ca subiect principal consecinţele Brexitului, [...]
Parlamentul European. foto PE

PE dezbate finanţarea unui program pregătitor în domeniul cercetării şi tehnologiei militare

Parlamentul European dezbate în plen finanţarea unui nou program pregătitor în domeniul cercetării şi tehnologiei militare. Acest program ar trebui să debuteze în 2017, potrivit EU Observer, citat de AGERPRES. “Este vorba despre [...]
plan-ue-de-investitii-foto-www-eig

Planul de investiţii pentru Europa a împlinit un an

S-a împlinit un an de la crearea Planului de investiţii pentru Europa. Intitulat şi “Planul Juncker”, acesta este rezultatul efortului colectiv, coordonat la nivel european, de încurajare a investiţiilor în economia reală.
Hollande si Johannis-foto-libertatea

România sprijină iniţiativa franco-germană de creare a unui armate UE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după discuţiile avute cu preşedintele francez, Francois Hollande, că “România sprijină iniţiativa franco-germană privind înfiinţarea unei armate a UE”. Aceasta ar urma să vină [...]
jean-claude-juncker-fotoekatherini

Din discursul lui Jean-Claude Juncker despre starea UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, susţinte pe 14 septembrie,discursul anual despre starea Uniunii Europene în faţa Parlamentului European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, potrivit Reuters.
Sir Julian King. foto gov.uk

Julian King – noul Comisar european pentru Securitate, luptă împotriva terorismului şi a crimei organizate

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a nominalizat pe ambasadorul Marii Britanii la Paris, Julian King, pentru funcţia de Comisar european pentru Securitate, luptă împotriva terorismului şi a crimei organizate.
Merkel si May. foto.www.nation

Merkel a invitat noul premier al Marii Britanii la discuţii

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a spus joi că a invitat-o pe Theresa May, noul prim ministru al Marii Britanii, la discuţii în Berlin şi că aşteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu ea.
Theresa May  foto www.telegraph

Theresa May este premierul Marii Britanii

După săptămâni întregi de incertitudine şi dezordine care au dominat scena politică a Marii Britanii, Theresa May a devenit a doua femeie Prim-ministru din istoria Regatului Unit.
Theresa May  foto www.telegraph

Theresa May – noul premier al Marii Britanii?

Theresa May urmează să fie numită Prim-Ministru al Marii Britanii, după ce Andrea Leadsom a decis să renunţe la candidatura pentru conducerea Partidului Conservator.