Coreea de Nord - in mars cu burta goala. foto antena3

Sancţiuni suplimentare pentru Coreea de Nord

SUA a impus sancţiuni suplimentare Coreei de Nord datorită faptului că liderul Kim Jong Un s-a făcut vinovat de încălcări abuzive ale drepturilor omului.
arme nucleare NATO in Europa

Tokio – reuniunea Parteneriatului Internaţional pentru verificarea dezarmării nucleare

La Tokio a debutat reuniunea Parteneriatului Internaţional pentru verificarea dezarmării nucleare. La reuniune participă 26 de ţări,atât nucleare cât şi non-nucleare.
Consiliul de Securitate al ONU foto UN.org

Coreea de Nord acuză SUA pentru starea de tensiune creată în Peninsulă

Recent, mai exact pe 25 iunie, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, Coreea de Nord  a respins criticile acide făcute la adresa sa şi a acuzat SUA ca fiind responsabilă de starea de tensiune existentă în Peninsulă.
Liu Xiaoming si Marea Britanie. foto fmprc

Relaţiile chinezo-britanice vor rămâne puternice în ciuda Brexitului

Ambasadorul chinez, Liu Xiaoming, prezent la întâlnirea “Young Icebreakers 8th Annual Dinner” a declarat că “respectă alegerea făcută de cetăţenii englezi şi că speră ca relaţia dintre China şi Marea Britanie [...]
Întâlnire oficiali Coreea de Nord - Cuba. foto nknews

Întâlnire între Kim Jong Un şi o delegaţie cubaneză

Liderul Coreei de Nord Kim Jong Un s-a întâlnit cu o delegaţie oficială din Cuba. Aceasta este pentru a doua oară în decurs de un an. Salvador Antonio Valdes Mesa, membru al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist [...]
China si investitori straini. foto xinhuanet

China manifestă o mai mare deschidere pentru investiţii străine

Premierul Li Keqiang a declarat că va exista o mai mare deschidere pentru investitorii străini pe pieţele chinezeşti şi se vor face eforturi pentru a diminua riscurile financiare la care aceştia sunt predispuşi.
Serghei Lavrov ministrul rus de externe foto wikipedia

Rusia se implică mai mult în regiunea Asia-Pacific

În contextul apropierii summitului APEC ce urmează să se desfăşoare în Indonezia,  ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a făcut unele declaraţii de presă.
Fukushima Daiichi TEPCO

O nouă alertă la Fukushima – securitatea mediului pusă grav în pericol

Compania care administrează centrala avariată de la Fukushima, Tepco, a anunţat marţi, 1 octombrie, că patru tone de apă radioactivă s-au răspândit accidental pe sol în incinta centralei în cursul operaţiunilor de curăţare.
Centrala Fukushima foto Agerpres

Japonia – privată de energie nucleară

Singurul reactor nuclear care mai era în funcţiune în Japonia a fost oprit total pentru lucrări de întreţinere, a anunţat compania operatoare, Kansai Electric Power (Kepco. Procedurile de oprire a singurului reactor nuclear rămas încă [...]
foto The Guardian

Acordul UE cu Beijingul privind importul de panouri solare a intrat in vigoare

Comisia Europeană a aprobat acordul ambiabil convenit cu Beijingul privind importurile de panouri solare fabricate în China, permiţând intrarea în vigoare a acestuia începând de marţi, 6 august. Executivul european a precizat, într-un [...]