Sudanul de Sud. foto stririlepro

Sudanul de Sud – peste 300 de morţi

Peste 300 de persoane au fost ucise, inclusiv civili şi observatori pentru menţinerea păcii,urmare a confruntărilor armate din în Juba, capitala Sudanului de Sud. Există temerea că ţara se află în pragul unui nou război civil.
copii in Darfur. foto adevarul

Darfur: locul în care 2 arme revin fiecărui locuitor

În cei 13 ani de când a izbucnit războiul, ONU estimează că peste 300.000 de persoane au fost ucise în Darfur. Pe fondul ciocnirilor violente permanente, armele continuă să sosească din ţările vecine, urmare a cererii crescute.
Kenya. foto reuters

Kenya restricţionează jurnaliştii care tratează ca subiect războiul

Într-o încercare de a păstra tăcerea asupra celor ucişi de trupele care luptă împotriva lui al-Shabaab, guvernul din Kenya arestează reporterii care postează on-line ştiri despre acest subiect.
Boko Haram, terorism . foto globalsearch

Masacrul comis de organizaţia jihadistă nigeriană Boko Haram

Organizaţia jihadistă nigeriană Boko Haram a comis recent, poate, cel mai mare atac terorist din istoria sa, ucigând aproximativ două mii de oameni în decursul a câteva zile.
Nelson Rolihlahla Mandela. foto limkokwing

Adio, Nelson Rolihlahla Mandela!

Nelson Rolihlahla Mandela, fostul preşedinte al Africii de Sud s-a stins din viaţă la vârsta de 95 de ani. Primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, a fost, în primul rând un militant antiapartheid înverşunat.
violente in Sudan. foto AFP

Manifestaţii violente în Sudan: cel puţin 50 de morţi

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise, într-un interval de patru zile, în cursul unor manifestaţii antiguvernamentale în Sudan iscate din cauza ridicării subvenţiilor la preţurile la carburanţi, de către forţele de securitate sudaneze, [...]
Întâlnirea Mahmoud Ahmadinejad Robert Mugabe la Harare în aprilie 2010, Robert Mugabe

Uraniu zimbabwean pentru Iran

Cotidianul britanic The Telegraph anunţă că Zimbabwe a semnat în secret un contract de vânzare de uraniu către Iran, încălcând sancţiunile internaţionale existente. Ministrul adjunct pentru exploatări miniere, Gift Chimanikire, [...]
Mali- Alegeri- prezidentiale anticipate in iulie. foto ziare

Vor fi alegerile prezidenţiale din Mali legitime?

Principalele două partide politice din Mali au declarat că “vor accepta rezultatele alegerilor prezidențiale care urmează să aibă loc luna aceasta, chiar dacă este posibil ca acestea să fie marcate de probleme ce ţin de partea administrivă. [...]
Aspecte de la reuniunea UE algeria iul 2013 foto europa.eu

Algeria şi Uniunea Europeană îşi consolidează cooperarea în domeniul energiei

Algeria şi Uniunea Europeană (UE) au semnat, duminică, 7 iulie 2013, la Alger, Memorandumul de înţelegere în domeniul energiei, un document care prevede consolidarea cooperării lor în acest domeniu, a declarat preşedintele Comisiei [...]
Chokri Belaid. lider al opozitie tunisiene. fotomag14

Liderul opoziţiei tunisiene, Chokri Belaid – asasinat

Liderul opoziţiei tunisiene, Chokri Belaid, a fost împuşcat mortal în faţa casei sale din Tunis. Ştirea asasinării sale a generat proteste imediate.