Arabia Saudită şi Consiliul de Securitate ONU

Arabia Saudita respinge propunerea ONU. foto rtLa 18 octombrie a.c., la o zi după ce Arabia Saudită a fost aleasă să ocupe un loc de membru nepermanent (pentru doi ani) în Consiliul de Securitate, ministerul saudit de externe a emis o declaraţie oficială de refuz a acestui loc. În document, printre altele, se menţionează: “… Regatul Arabiei Saudite crede că maniera, mecanismele de acţiune şi standardele duble existente în Consiliul de Securitate îl împiedică să-şi îndeplinească sarcinile şi să-şi asume responsabilităţile în ceea ce priveşte prezervarea păcii şi securităţii internaţionale aşa cum este prevăzut, conducând către o continuă disrupţie a păcii şi securităţii, extinderea injustiţiei asupra popoarelor, violarea drepturilor (omului n.n.) şi extinderea conflictelor şi războaielor în lume”.

Mai concret declaraţia subliniază “inabilitatea Consiliului de Securitate de a-şi îndeplini sarcinile şi asuma responsabilităţile” în soluţionarea problemei palestiniene “fără a găsi o soluţie dreaptă şi durabilă timp de 65 de ani”, ceea ce a provocat numeroase ameninţări la adresa păcii şi securităţii internaţionale.

continuarea pe www. ingepo.ro

scris de Corneliu PIVARIU

What Next?

Related Articles

One Response to "Arabia Saudită şi Consiliul de Securitate ONU"

  1. Irina says:

    Pe buna dreptate ca n-au gasit o solutie durabila timp de atatia ani. Ar trebui sa revizuiasca tot si sa vina cu o solutionare a problemei.