Apar disensiuni între partizanii UDMR şi cei care doresc un nou partid?

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că este “o greşeală” înfiinţarea unui nou partid maghiar.

“Noi (n.r. UDMR) ştiam despre această iniţiativă şi am spus, şi repetăm, şi subliniem, şi accentuăm că este o greşeală înfiinţarea unui nou partid maghiar, mai ales în această perioadă, când noi am militat şi milităm pentru unitate, când credem că pe termen mediu şi pe termen lung, în ceea ce priveşte reprezentarea politică la nivel naţional şi la nivel europarlamentar, singura şansă este să fim uniţi”, a afirmat Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, înfiinţarea unui nou partid maghiar nu slujeşte acestui scop, iar UDMR nu poate să fie de acord că o astfel de iniţiativă ar fi benefică.

“Credem că este doar un act politic premeditat, dar o decizie luată fără prea multă gândire în perspectivă (…) Dăcă noi vorbim de unitate în ceea ce priveşte reprezentarea politică a maghiarilor din România, această unitate nu se poate sluji prin partide nou înfiinţate”, a mai spus ministrul Culturii.

El a subliniat că “înfiinţarea unui nou partid maghiar nu pune în pericol intrarea UDMR în Parlament şi s-a declarat convins că şi în 2012 Uniunea va fi în Parlament, va fi o forţă puternică”.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles