Ambitiile Groupama

Groupama vrea ca până în 2012 să ajungă între liderii europeni din asigurări, ţintind un loc în top 10 în regiune. În acelaşi timp, pe piaţa românească vrea să se poziţioneze pe primul loc pe segmentul asigurarilor generale, cu exceptia domeniului auto. Aceasta, conform declaraţiilor reprezentanţilor grupului.


„Dorim să ne consolidam poziţiile în asigurările de bunuri şi răspundere civilă, să creştem pe piaţa asigurarilor de persoane (în Fraţa aveam o cotă de piaţă de 40% pe acest segment). La nivel internaţional, avem ca obiectiv să devenim un jucător de referinţă pe noi pieţe şi să finalizăm cu succes integrarea sau fuziunea companiilor achiziţionate”, a declarat Jean Azema, CEO al Groupama.

De asemenea, reprezentanţii grupului au anunţat că va fi continuată expansiunea în Europa Centrala şi de Est, fiind dezvoltate în acelaşi timp acordurile de
bancassurance.

„Nu plănuim să facem noi achiziţii pe piaţa românească, însă vrem sa investim în companiile deja achiziţionate pentru a îmbunatăţi oferta de produse şi servicii. Vom vedea în celelate ţări din regiune şi vom analiza posibile achiziţii şi prin prisma parteneriatului cu OTP, pentru că este important pentru noi să avem activităţi în pieţe ca Rusia.

 

 

Sursa: Wall-Street

What Next?

Related Articles