Ambasade canadiano-britanice comune

William Hague - foto theguardian

Nevoia de reducere a costurilor şi cheltuielilor îi determină pe oficialii din diferite ţări să ia decizii în acest sens. Astfel, Grecia a decis să scoată la vânzare parte din ambasade aflate în diferite colţuri ale lumii. Marea Britanie şi Canada intenţionează să înfiinţeze misiuni diplomatice comune în lume.

Potrivit BBC, ministrul britanic de externe, William Hague, va face publice detaliile acestei colaborări după întâlnirea de luni,24 septembrie, de la Ottawa, cu omologul său canadian John Baird.

Scopul este de a extinde prezenţa diplomatică în locuri unde nici Londra şi nici Ottawa nu au ambasade.

Acestui aranjament privind misiunile diplomatice comune s-ar putea alătura ulterior şi Australia şi Noua Zeelandă.

În felul acesta, susţine Hague, Marea Britanie va avea “o acoperire diplomatică mai mare în străinătate la costuri mai mici”.

Într-un comunicat de presă transmis înaintea anunţului oficial pe care urmează să îl facă luni William Hague a afirmat:  “După cum a spus premierul David Cameron în discursul ţinut anul trecut în faţa Parlamentului canadian, suntem două naţiuni, însă sub o singură regină şi unite de un singur set de valori. Am stat umăr la umăr de la marile războaie ale secolului trecut la lupta împotriva teroriştilor, în Afganistan, sau la sprijinirea naţiunilor din Primăvara Arabă, precum Libia şi Siria. Suntem veri primari. Aşa că este firesc să căutăm să ne unim ambasadele cu cele ale Canadei în locuri de interes pentru ambele ţări”, a mai spus William Hague.

Sursa: BBC

What Next?

Related Articles