Alegerile din Ungaria – in centrul atentiei unor lideri UDMR

Liderul deputaţilor UDMR Gergely Olosz a declarat, referitor la alegerile din Ungaria, că “întreaga comunitate a maghiarilor din România este interesată de acestea”.


Totodată, el a mai spus că “este susţinător al programului Fidesz-KDNP al lui Viktor Orban, pentru că acesta aparţine aceleiaşi familii politice cu UDMR şi PDL”. Motivul: Fidesz-KDNP al lui Viktor Orban, UDMR şi PDL “la probleme de ordin general, au soluţii similare”.

“Eu sunt susţinător al programului propus de FIDESZ – KDNP, a lui Viktor Orban şi Zsolt Semjen. Motivaţia mea este simplă: FIDESZ – KDNP aparţine aceleiaşi familii politice din care facem şi noi, UDMR, parte, familiei Popularilor Europeni, la fel ca şi partenerul nostru de guvernare, PDL”.

“Aş adăuga că Viktor Orban este cunoscător şi susţinător activ al aspiraţiilor maghiarilor din afara graniţelor, şi mă refer în mod special la maghiarii care trăiesc în Transilvania. Nu sunt omul extremelor, nici al celor de dreapta şi nici al celor de stânga, mă înscriu într-un curent dominant din UDMR, în cel creştin-democrat”, a mai spus Gergely Olosz, lider al grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputaţilor.

“Interesul nostru are cel puţin trei dimensiuni: prima dimensiune este cea legată de politica viitorul guvern de la Budapesta faţă de aspiraţiile maghiarilor din afara graniţelor, cea de-a doua se referă la relaţiile de bună vecinătate şi înţelegere între cele două state, iar cea de-a treia dimensiune vizează drumul comun al României şi Ungariei în Uniunea Europeană”, a explicat liderul UDMR.

 

 

Sursa:  MEDIAFAX

What Next?

Related Articles