Alegeri in Grecia

Partidul Socialist grec Pasok al lui Georges Papandreou se pare că a câştigat duminică, 4 octombrie, alegerile legislative anticipate cu perspectiva obţinerii majorităţii absolute în Parlament, în faţa conservatorilor aflaţi la putere de cinci ani. Aceste concluzii au fost desprinse în urma primelor sondaje difuzate la închiderea urnelor.


Pasok a câştigat între 39,5 şi 44 la sută , potrivit sondajelor a şapte institute greceşti difuzate de televiziunile private Mega şi Skai. Aceste procente i-ar asigura o majoritate absolută în Parlament, de 151 până la 159 de locuri din totalul de 300.

Partidul Noua Democraţie (ND) al premierului în exerciţiu Costas Caramanlis înregistrează, potrivit sondajelor, o înfrângere dură, obţinând între 34,3 la sută şi 37,3 la sută din voturi, ceea ce i-ar oferi între 94 şi 100 de locuri în Parlament, faţă de cele 151 deţinute în preznent.

Partidul comunist grec KKE se află pe locul al treilea, cu 7,3 la sută până la 8,3 la sută din voturi, urmat de extrema dreaptă (Laos), cu un scor cuprinse între 5 şi 6 la sută şi de Coaliţia stângii radicale, cu 3,9 până la 4,9 la sută.

Partidul ecologist, creditat cu 2 până la 3 procente ar putea crea o surpriză dacă va depăşi pragul de 3 la sută necesar pentru intrarea în Parlament, a declarat pentru postul de televiziune privat Skai Yannis Mavris, directorul institutului de sondaje Public Issue.

 

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles