Al Qaeda planifică noi atentate în Occident

Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste – SITE a anunţat că liderul operaţional al Al Qaeda, egipteanul Ayman Al-Zawahiri, numărul doi în ierarhia organizaţiei teroriste, a cerut pregătirea de noi atacuri împotriva Occidentului.

Înregistrarea video, care durează 35 de minute, este cea de-a doua difuzată într-o serie intitulată “Mesaj de speranţă şi veşti bune pentru poporul Egiptului” şi a fost produsă de divizia de comunicare a reţelei teroriste, as-Sahab. Mesajul este însoţit de o imagine statică a lui Al-Zawahiri.

“Dacă suntem capabili să producem arme echivalente cu armele cruciaţilor Occidentului, putem sabota sistemele lor economice şi industriale, putem să le distrugem puterea care se luptă fără o cauză până când vor fugi”, afirmă el.

Combatanţii “trebuie să inventeze noi modalităţi (de luptă), modalităţi care nu au fost niciodată luate în considerare în spiritul occidental”, a adăugat Al-Zawahiri.

“Recurgerea la avioane pentru a le transforma în arme puternice, aşa cum s-a întâmplat în cursul invaziilor binecuvântate de la New York, Washington şi din Pennsylvania, este un exemplu de astfel de gândire curajoasă”, a declarat el, referindu-se la atentatele de la 11 septembrie 2001.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles