Al 16-lea Summit al Mişcării Statelor Nealiniate

Ban Ki-Moon. foto wikipedia

Ban Ki-moon, Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, va lua parte la cel de al 16-lea Summit al Mişcării Statelor Nealiniate , ce urmează să se desfăşoare la Teheran.
Ban Ki-moon nu va adopta poziţia Statele Unite şi Israelului – aceea de boicotare a evenimentului, relateaza Reuters, citând un comunicat al ONU.
“Secretarul general al ONU priveşte acest Summit ca o oportunitate  de a colabora cu şefii de state şi de guverne, inclusiv din ţara gazdă, Iran, în vederea identificăriii soluţiilor menite să contribuie la dezarmare, prevenirea conflictelor,stabilitatea în regiune şi susţinerea ţărilor aflate în tranziţie”, se arată în comunicatul ce precede această întrunire.

În ceea ce priveste Republica Islamica a Iranului, Secretarul general al ONU se va folosi de aceasta ocazie pentru a exprima  îngrijorarile şi asteptarile comunităţii internaţionale’, a afirmat purtătorul de cuvânt al ONU, Martin Nesirky.

“Printre acestea se numără programul nuclear al Iranului, terorismul, drepturile omului şi criza din Siria”, a adăugat el.

 

Sursa: comunicat de presă al ONU

What Next?

Related Articles