Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest organizeaza o serie de evenimente in perioada 27 – 30 aprilie

Perioada cuprinsă între 27 şi 30 aprilie este una bogată în evenimente organizate de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR NV) alături de alţi parteneri. Astfel, la Cluj-Napoca, se va desfăşura pe 27 şi 28 aprilie, ce-a de-a treia serie de seminarii grupate sub tematica “Achiziţii Publice”.


Pentru organizarea evenimentului de la Cluj, ADR NV îi are drept parteneri pe Directoratul General pentru Extindere a Comisiei Europene prin TAIEX şi pe Institutul Regional de Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic (IRCETT).
Evenimentul face parte din Programul de Instruire Regională (RTP) pentru România.
La seminarii vor conferenţia lectori din ţară şi străinatate, împărtăşind celorlalţi participanţi din experinţa lor în domeniul achiziţiilor publice.

Totodată, între 29 şi 30 aprilie, la Oradea, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de beneficiar al proiectului CLUSTHERM, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Cadru 7, organizează conferinţa cu tema “Planul de Acţiune integrat pentru valorificarea energiei geotermale şi dezvoltarea balneologiei. Focus: Transilvania de Nord”.

Scopul organizării conferinţei este acela de a identifica viitoare proiecte de cercetare în parteneriat în domeniul termalismului şi al balneologiei.
 
Conferinţa va marca şi finalizarea proiectului CLUSTHERM. Obiectivul de bază al acestui proiect constă în stimularea dezvoltării capacităţii actorilor principali din domeniul utilizării apelor termale în exploatarea acestei resurse. De pe urma creării şi dezvoltării unui Cluster de Energie Termală ar trebui să beneficieze, în special, zonele rurale.

Proiectul CLUSTHERM a reunit 12 parteneri proveniţi din Ungaria, Croaţia, Austria şi, desigur, România. Mai concret, cei 12 parteneri sunt următorii: 3 Agenţii de Dezvoltare şi Consiliul Local Vukovar din Croaţia, doua agenţii non-guvernamentale din domeniul energiei termale şi al protecţiei mediului, trei centre de cercetare în domeniul energiei termale, Universitatea din Oradea şi două companii cu expertiză în acest domeniu.

 

 

Sursa: DanK Media

What Next?

Related Articles