Agenda Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European

Parlamentul European

Parlamentul European

În săptămâna 26.08 – 02.09.2013, pe agenda deputaţilor europeni din Comisia pentru afaceri externe, care îşi reiau activitatea la Bruxelles, se află incluse dezbateri pe marginea evenimentelor dramatice din Egipt, tensiunile crescânde dintre Ucraina şi Rusia şi situaţia umanitară din Siria.

În urma recentelor evenimente dramatice din Egipt, comisia pentru afaceri externe a programat pentru miercuri la ora 9.00 CET o reuniune extraordinară. Deputaţii vor discuta cu uşile închise despre cum ar trebui să reacţioneze UE.

Schimb de opinii cu privire la implicaţiile politice ale politicii comerciale a Rusiei faţă de Ucraina. Schimb de opinii cu Vitali Klitschko, conducătorul Alianţei democratice ucrainiene pentru reformă, şi cu Arseniy Yatsenyuk, conducătorul Consiliului politic al Partidului Batkivshchyna, cu privire la situaţia curentă din Ucraina. Această reuniune specială va evalua şi implicaţiile politice ale ameninţărilor recente ale Rusiei de restricţionare a comerţului cu Ucraina în cazul în care aceasta din urmă semnează un acord de asociere şi liber schimb cu UE.

sursa: Parlamentul European

What Next?

Related Articles