AG2R Fond de Pensii a iesit de pe piata pensiilor private obligatorii

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a retras autorizatia societatii AG2R Fond de Pensii de administrare a fondului de pensii Alfa si a dispus radierea din Registrul a acestei societati.


Decizia CSSPP a venit ca urmare a solicitarii companiei de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii.

La finalul campaniei initiale de aderare la pilonul II, Fondul de Pensii Administrat Privat Alfa avea 1.127 participanti din care 91 proveniti din procesul de repartizare aleatorie.

Toti cei 1.127 de participanti au fost informati in legatura cu hotararea AG2R Fond de Pensii de incetarea activitatii de administrare a Fondului de Pensii Administrat Privat Alfa si de solicitarea retragerii autorizatiei de administrare, precum si de procedura care le va fi aplicata.

Ulterior repartizarii efectuate de CSSPP, participantii se vor putea transfera la oricare alt fond de pensii administrate privat de pe piata, fara plata unor penalitati, in termen de 90 de zile de la data repartizarii.

AG2R Fond de Pensii a reziliat contractele incheiate cu agentii de marketing, precum si cu brokerul de pensii private AG2R Alfa Consult Broker de Pensii Private.

La momentul demararii procedurii de retragere a autorizatiei, AG2R nu avea active in administrare.

Pana la inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor, patru companii de pe pilonul II au solicitat retragerea de pe piata, respectiv Marfin, Zepter, MKB Romexterra si AG2R. Participantii fondurilor administrate de catre cele patru societati, in numar de 4.854, reprezinta 0,1% din numarul total de 4.156.316 aderenti la sistemul pensiilor private obligatorii.

sursa: Wall-Street

What Next?

Related Articles