Adrian Severin s-a retras din grupul socialist din PE

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a declarat că “în urma discuţiei avute cu liderul socialiştilor din Parlamentul European, Martin Schultz, a decis să se retragă din grupul socialist până la terminarea procedurilor de investigare a acuzaţiilor la adresa sa publicate în cotidianul The Sunday Times”, citează AGERPRES.

Severin a declarat că i-a cerut preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, să investigheze acest caz. În acelaşi timp acesta a respins toate acuzaţiile publicate de ziarul britanic.

El a subliniat că va lupta pentru aflarea adevărului în acest caz chiar dacă aceasta înseamnă să rămână singur.

Eurodeputatul român şi-a motivat decizia de retragere din funcţiile deţinute în grupul S&D prin aceea că nu doreşte să existe o presiune pe colegii săi din Parlamentul European, dar această retragere nu presupune şi demisia sa din postul de europarlamentar. Adrian Severin este unul dintre vicepreşedinţii grupului S&D.

Martin Schulz anunţase luni seara că îi va cere să demisioneze eurodeputatului român Adrian Severin, aflat printre cei trei eurodeputaţi care – potrivit “The Sunday Times” – au declarat unor jurnalişti ai publicaţiei menţionate ce pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby că sunt dispuşi să promoveze amendamente legislative în Parlamentul European contra unor sume de până la 100.000 de euro.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles