Adrian Severin deşi huiduit în Parlamentul european refuză să demisioneze

Adrian Severin foto Business Forum

Deşi ceilalţi doi europarlamentari implicaţi în scandalul “lobby-ştilor” şi-au dat demisia imediat ce ziarul britanic le-a prezentat acţiunea, europarlamentarul român Adrian Severin, refuză să facă acelaşi lucru.

Acesta a fost huiduit în sala de şedinţă de ceilalţi europarlamentari şi silit să stea în ultimul rând din sală.

Mai mult, Severin a fost forţat să renunţe la poziţia sa de vicepreşedinte al grupului socialist din parlament, iar Martin Schultz, liderul socialiştilor, i-a spus să demisioneze imediat din parlament.

Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a declarat joi seara că i-a comunicat europarlamentarului român Adrian Severin că, “în situaţia sa, cea mai bună soluţie este să demisioneze” din această funcţie.

Cu toate acestea Severin susţine că nu a făcut nimic “ilegal sau contrar oricărui comportament normal” şi că “avem dreptul să funcţionăm în calitate de consultanţi politici, singura cerinţă fiind să nu dăm informaţii confidenţiale”.

Atitudinea lui Severin a făcut ca presa Occidentală să facă largi comentarii pe marginea calităţii morale îndoielnice a politicienilor de pe malul Dâmboviţei.

Ziariştii de la The Sunday Times au înscenat mai multor europarlamentari o acţiune de lobby în urma căreia europarlamentarii ar fi urmat să primească sume consistente de bani. Acţiunea a fost apreciată drept luare de mită.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles