Adevărul Holding va avea post de televiziune Adevărul TV

CNA a acordat pe data de 12 octombrie licenţa pentru audiovizual prin satelit pentru Adevărul TV, post generalist de televiziune aparţinând lui Adevărul Holding.

Adevărul TV va avea o reţea de 39 de staţii locale, plus staţia din Bucureşti.

Peter Imre, directorul general al Adevărul Holding, a spus la CNA că postul va face parte din structura “media integrată” a trustului deţinut de Dinu Patriciu, “misiunea” acesteia fiind să devină “cea mai profitabilă şi respectată companie media din Româniaţ.

Licenţa a fost obţinută de Adevărul Digital Media, companie deţinută de Adevărul Holding (95%) şi Tipomedia Prod (5%).

Adevărul Holding spune că va investi 37,5 milioane de euro în dotarea şi construcţia studiourilor, din care 15 milioane în cele 39 de staţii din ţară. În documentaţia depusă la CNA se arată că postul va avea 50% producţie proprie şi 50% producţii ale altor producători.

Reprezentanţii AH, Peter Imre şi Alexandru Sassu, au spus că, potrivit modelului “fabrica de conţinut” pe care îl aplică acest trust, staţiile locale vor fi clădite în jurul redacţiilor locale Adevărul de Seară.

Acestea vor trimite informaţia la studioul de la Bucureşti, unde va fi “împachetată”, iar “staţiile locale îşi vor lua din “coşul comun” – ce include informatii la nivel central şi local – materialele de interes pentru ele”.

Sursa: Hotnews

What Next?

Recent Articles