Act normativ privind combaterea evaziunii fiscale

Guvernul a adoptat actul normativ privind combaterea evaziunii fiscale. Acesta prevede, printre altele, un control mai strict la introducerea în ţară a produselor cu risc ridicat de evaziune şi taxarea inversă a TVA la produse precum cerealele, legumele şi produsele din carne.

Potrivit lui Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor, Ordonanţa de Urgenţă introduce un control mai strict la introducerea în ţară a produselor cu risc ridicat de evaziune, care presupune ”trecerea pe culoare specifice” şi plata TVA sau a altor obligaţii vamale şi fiscale în puncte prestabilite, scrie NewsIn.

A fost introdusă şi taxarea inversă a TVA pentru produse precum cerealele, legumele, fructele, florile, carnea şi produsele din carne sau zahărul şi este introdus ”registrul operatorilor intracomunitari”, in incercarea de a elimina evaziunea in zona TVA.

Magazinele duty-free vor plăti anticipat TVA, accize şi taxe vamale.

În ceea ce privşste antrepozitul fiscal, rămân antrepozitele fiscale de producţie şi dispar cele de depozitare, cu excepţia celor care aparţin producătorilor de ţigări şi rafinăriilor.

Pentru a combate evaziunea prin cesionari şi insolvenţa, Guvernul a introdus obligativitatea solicitarii avizului Fiscului in cazul cesionarii si a fost introdusa o raspundere comuna a administratorului in cazul insolventei.

Actele de contrabandă nu vor mai fi considerate contravenţii, ci infracţiuni.

 

Sursa: Wall-Street

What Next?

Related Articles