Acordul de la Paris în centrul discuțiilor între Theresa May și Donald Trump

Theresa May și Donald Trump foto The Guardian

Theresa May și Donald Trump foto The Guardian

În timpul summitului G20de la Hamburg , Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii, va participa la o întâlnire bilaterală cu Donald Trump pe tema Acordului de la Paris, în ideea de a-i transmite președintelui Trump că acele clauze stabilite în acord nu ar trebui renegociate.

Deși May va ridica problema menționată anterior, un reprezentant al guvernului britanic a precizat că Marea Britanie va rămâne în continuare în Acord și va susține toate acțiunile care sunt stipulate în Acordul de la Paris.

Plecând de la această idee, prim-ministrul britanic dorește să-și susțină poziția și anume că aceste clauze trebuie să rămână cum au fost stabilite și nu trebuie fie schimbate doar pentru că a ieșit SUA din acord, cu toate că implicarea SUA în acesta reprezintă un punct forte al Acordului pentru problematica securității de mediu.

Barry Gardiner, un laburist din guvernarea britanică, a criticat modalitatea de a pune problema în fața lui Donald Trump, în ceea ce privește Acordul de la Paris și a spus că Theresa May trebuia să fie mai directă și să accentueze problema în ceea privește SUA în raport cu efectul negativ pe care-l aduce asupra securității de mediu pe plan internațional.

O altă critică la adresa Theresei May a venit și din partea celor 3 lideri europeni (Angela Merkel, Emmanuel Macron și Paolo Gentiloni) la summitul G7, care au precizat că acordul trebuie să fie ireversibil.

Oprea Raul-Eduard, InfoMondo

Sursa: The Guardian

What Next?

Related Articles