Acord între palestinieni şi israelieni pentru încetarea focului în Fâşia Gaza

Fasia Gaza un tărâm al confruntărilor palestiniano-israeliene

Mediatorul egiptean pentru încetarea focului în Fâşia Gaza, a declarat că mişcările palestiniene din Fâşia Gaza şi Israelul au ajuns la un acord de încetare a focului “complet şi reciproc”.

“Un acord complet şi reciproc pentru încetarea ostilităţilor actuale între cele două părţi, inclusiv o oprire a asasinatelor, a intrat în vigoare la ora 01:00 în dimineaţa de marţi”, a precizat un responsabil din serviciul de informaţii egiptean implicat în medierea egipteană pentru reinstaurarea unui armistiţiu în Gaza.

Acesta din urmă a declarat sub anonimat că Egiptul va supraveghea respectarea acestui acord de încetare a focului.

Nici biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu, nici armata nu au făcut comentarii.

Responsabilul din cadrul serviciului de informaţii egiptean a adăugat că acordul a survenit ca urmare a “discuţiilor intensive” ale Egiptului cu cele două tabere cu scopul de a “opri operaţiunile militare împotriva Fâşiei Gaza şi pentru a pune capăt vărsării de sânge palestinian”.

Violenţele durează de patru zile de violenţe, în total 25 de palestinieni, dintre care majoritatea membri ai ramurii armate a mişcării radicale Jihadul islamic, Brigăzile Al-Qods, fiind ucişi şi cel puţin alţi 83 au fost răniţi.

În acelaşi timp, aproape 150 de proiectile lansate de grupările armate din Gaza au căzut în Israel şi peste 50 au fost distruse în aer. Cel puţin cinci persoane au fost rănite în Israel.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles