Accident aviatic: avion al Ethiopian Airlines, cu 92 de pasageri s-a prabusit

Un avion al companiei Ethiopian Airlines, având 92 de persoane la bord, s-a prăbuşit în mare, în largul Libanului, în dimineaţa zilei de luni, 25 ianuarie. Accidentul s-a produs la puţin timp după ce avionul a decolat de la Beirut, potrivit declaraţiilor unui oficial al aeroportului.


“Zborul 409 al Ethiopian Airlines s-a prăbuşit la aproximativ cinci minute după decolare la ora locală 02.30 (02.30, ora României), cu 83 de pasageri şi nouă membri ai echipajului”, a precizat oficialul aeroportului, care a solicitat anonimatul.

Potrivit acestuia, un bulgăre de foc a fost observat în momentul accidentului. Echipele de salvare încercau să ajungă la aparatul de zbor, pentru a determina dacă există supravieţuitori.

Soţia ambasadorului Franţei în Liban se afla la bordul avionului companiei Ethiopian Airlines care s-a prăbuşit în mare, a declarat un reprezentant al Guvernului libanez.

“Marla Sanchez Pietton, soţia ambasadorului Franţei în Liban, figurează pe lista pasagerilor”, a declarat oficialul citat, sub protecţia anonimatului.

“Zborul 409 al Ethiopian Airlines s-a prăbuşit la aproximativ cinci minute după decolarea la ora locală 02.30 (02.30, ora României), cu 83 de pasageri şi nouă membri ai echipajului”, anunţase anterior un oficial al aeroportului, care a solicitat anonimatul.

Ambasadorul Denis Pietton şi-a început misiunea diplomatică în Liban în septembrie, anul trecut.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles