A murit Nicu Constantin

Actorul Nicu Constantin a încetat din viaţă la vârsta de 70 de ani în urma unui stop cardiorespirator. Decesul a survenit după ce actorul a fost internat timp de patru luni in Spitalul Clinic Militar din Bucureşti, pentru suferinţe pulmonare.


Actorul Nicu Constantin a decedat  la ora 16:45 după ce la ora 14.00 a avut un stop cardiorespirator, medicii reuşind atunci să iî readucă la viaţă. Două ore mai târziu actorul a încetat din viaţă, după ce a suferit un al doilea stop cardiorespirator.

Nicu Constantin s-a născut pe 31 Iulie 1939 , în Eforie Sud, Constanţa, şi a urmat cursurile Şcolii de Marină din Constanţa şi a Şcolii de Arte din Bucureşti.

În perioada 1960 – 2000 Nicu Constantin a fost actor la Teatrul Satiric “C-tin Tanase” din Bucureşti, unde a jucat în peste 9000 de spectacole, şi a jucat de asemenea la Teatrul Naţional de Operetă, între anii 1979 – 1982.

A participat la turnee în ţară şi străinatate: Franţa, Rusia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Turcia, Germania, Austria, Egipt, America, Israel, Canada, a jucat în peste 28 de filme de scurt şi lung metraj şi a participat la peste 600 de emisiuni radio şi peste 300 de emisiuni TV.

A scris scenarii pentru radio si televiziune, respectiv texte pentru Teatrul “C-tin Tanase” si alte teatre muzicale.

 

Dumnezeu să îl odihnească, iar acolo, în Rai, unde-i este locul, să se întâlnească cu ceilalţi mari actori şi să-i amuze şi pe îngeri! O să ne lipseşti aici pe pământ nea Nicule!

What Next?

Related Articles