A fost votată Legea privind parteneriatul între stat şi biserică

Deputaţii au adoptat cu 254 de voturi Legea privind parteneriatul între stat şi biserică. Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, deputatul Raluca Turcan, a precizat că “iniţiativa, depusă de 90 de parlamentari democrat-liberali, prevede oferirea de sprijin unităţilor de cult pentru a furniza servicii de asistenţă socială, fiind un pas concret în acest domeniu”, citează AGERPRES.

“Prin implicarea Bisericii, se oferă o soluţie complementară de suport social, în condiţiile în care este cunoscut deficitul de resurse la bugetul de stat, mai ales pe fondul crizei economice.

Această lege dovedeşte că există soluţii alternative de ajutor pentru cazurile sociale, dacă există voinţă politică. PDL acţionează astfel direct pentru realizarea punctului 5, din capitolul 9 al programului de guvernare – “Familia, protecţia copilului şi egalitatea de şanse” prin care se asumă: “revizuirea concepţiei programelor de asistenţă socială prin orientarea acestora în funcţie de nivelul veniturilor realizate pe familie (…) astfel încât acestea să reprezinte o formă complementară de protecţie socială””, a spus Raluca Turcan.

Sursa:  AGERPRES

What Next?

Related Articles