A făcut sau n-a făcut Dan Voiculescu poliţiei politică?

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat pentru data de 10 martie pronunţarea în dosarul în care Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator,a contestat decizia Curţii de Apel Bucureşti (CAB) potrivit căreia ar fi colaborat cu fosta Securitate.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, pe 5 februarie 2010, acţiunea lui Dan Voiculescu, împotriva deciziei prin care Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) i-a dat verdict de colaborare cu fosta Securitate.

Colegiul CNSAS i-a înmânat lui Dan Voiculescu pe 20 iunie 2006, decizia conform căreia liderul conservatorilor ar fi făcut poliţie politică.

O lună mai târziu, în iulie 2006, liderul PC a prezentat opiniei publice, prin intermediul avocatului său, deputatul Sergiu Andon, dosarul de urmărire informativă din perioada 1971-1980.
Sergiu Andon a susţinut atunci că Dan Voiculescu a fost cel “turnat” de 17 colaboratori şi urmărit de aproximativ 30 de ofiţeri de securitate.

Potrivit CNSAS, Dan Voiculescu a fost recrutat ca informator de Securitate comunistă, în februarie 1970, primind numele conspirativ “Mircea”.

Acesta “a relatat verbal despre contactele şi schimburile de pachete între sportivi români şi cei străini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valută” şi apoi, în Republica Socialistă Cehoslovacă, unde a însoţit ca translator echipele româneşti de hochei pe gheaţă.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles