40 de cazuri noi de gripa porcina printre turistii de la Hotel Sinaia

Hotelul Sinaia din staţiunea Sinaia a fost complet închis, duminică seară, 1 noiembrie, după ce 40 de turişti, români şi străini, au fost depistaţi cu virusul AH1N1. Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii.


Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, duminică seară, că “cei 40 de turişti au fost internaţi la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti, cu forme medii şi severe de gripă AH1N1″.

Cele 40 de persoane cazate în hotelul Sinaia care au contactat virusul H1N1 făceau parte dintr-un grup organizat de studenţi străini, care se aflau împreună în staţiunea montană.

Ceilalţi turişti, români şi străini, cazaţi la Hotelul Sinaia, care nu au avut manifestări clinice de gripă AH1N1, au plecat din unitatea hotelieră, dar sunt în supravegherea autorităţilor sanitare din localităţile de domiciliu, a mai spus Streinu-Cercel.

“Boala a fost transmisă de o turistă din Portugalia, care timp de 48 de ore de la confirmarea infecţiei a refuzat internarea”, a mai spus secretarul de stat.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles