35 de morţi şi 60 de răniţi în urma unor atacuri ale Daesh în Balad, Irak

atac la mausoleu. foto press.tv

atac la mausoleu. foto press.tv

35 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 60 au fost rănite pe data de 7.07, în urma unui atac cu bombă, urmat de un atac armat al unor militanţi DaeshAtacul a avut loc la un mausoleu şiit din oraşul Balad, la 80 km nord de capitala Bagdad.
Reprezentanţi ai forţelor de securitate au declarat că un terorist ISIS s-a aruncat în aer lângă poarta mausoleului lui Sayyid Muhammad bin Ali al-Hadi (PBUH), iar apoi câţiva luptători au intrat în interiorul clădirii şi au tras în pelerini.

Un alt terorist a detonat o a doua bombă în mijlocul mulţimii care era adunată înăuntru pentru a sărbători Eid al-Fitr, eveniment ce marchează sfârşitul postului de Ramadan.

Forţele de securitate au ucis un al treilea atacator, ce purta explozibili asupra sa, dezamorsând în cele din urmă şi bomba pe care o avea pregătită să o arunce.

În timpul atacului, militanţii islamişti au tras cu mortiere în apropierea mausoleului, pentru a provoca pierderi de vieţi omeneşti şi distrugeri cât mai mari. Grupul terorist Daesh Takfiri a revendicat mai târziu acest atac.

Evenimentul are loc după atacurile de duminică din Bagdad, în urma cărora şi-au pierdut viaţa 292 de persoane.

Misiunea Naţiunilor Unite de Sprijin a Irakului a declarat că 662 de irakieni au fost ucişi şi 1.457 răniţi în luna iunie, în urma unor acte terorism, violenţă, sau conflict armat. 382 de victime au făcut parte din rândul civililor şi 280 din rândul forţelor de securitate. O mare parte din acţiunile teroriste au avut loc în Bagdad, unde 236 de civili şi-au pierdut viaţa.

Începând cu iunie 2014, de când teroriştii Daesh au început ofensiva în Irak, nordul şi vestul acestei ţări au fost scena de luptă pentru acte de o violenţă extremă.

Un ajutor consistent în lupta împotriva teroriştilor, vine din partea Unităţilor de Mobilizare Populară, care susţin armata irakiană în lupta
împotriva militanţilor islamişti.

Sursa: PressTV,

 

Mihai Corb

What Next?

Related Articles