19 directori ai APIA, ce fusesera demisi – repusi in functii de instanta

Ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, a declarat pe 11 iulie că “în ţară există 19 cazuri de directori demişi de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) cărora instanţele le-au dat sentinţe de repunere în funcţie”. Prin urmare, aceştia îşi vor relua atribuţiile, dar numai temporar.


“Sunt 19 cazuri în care instanţa nu a ţinut cont de decizia noastră de eliberare din funcţii a directorilor de la APIA, unul dintre aceştia fiind din Maramureş, astfel încât aceştia vor rămâne pe posturi pentru încă o perioadă, adică până când se va găsi o altă soluţie de eliberare a lor din funcţii”, a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Ilie Sârbu.

Sârbu a mai susuţinut că aceştia vor fi din nou demişi pentru că “oricum nu şi-au îndeplinit atribuţiile şi tocmai din această cauză au fost înlăturaţi”.

Ilie Sârbu a explicat că după semnalarea existenţei celor 19 cazuri de directori ai APIA care au obţinut senţinţe judecătoreşti favorabile privind repunerea în funcţii a trimis o adresă atât premierului Emil Boc, cât şi ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, în vederea găsirii unei soluţii de rezolvare. Deocamdată, nu a primit niciun răspuns.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles