Japonia va fi apărată de SUA într-un eventual conflict cu China

Fumio Kishida si John Kerry la Washinton. foto selectnewsCu ocazia primirii  ministrului nipon de Externe, Fumio Kishida, la Washington, de către Secretarul de Stat american, John Kerry, cel din urmă a subliniat că “Statele Unite sunt pregătite să apere Japonia, în cazul unui conflict militar cu China”, potrivit The Epoch Times, citată de MEDIAFAX.

Declaraţia făcută de John Kerry vine în contextul în care, în cursul acestei săptămâni, Kerry este în conformitate cu tratatul dintre Japonia şi Statele Unite semnat în 1960, prin care Statele Unite se angajează să apere Japonia.

“Statele Unite sunt pregătite să apere Japonia, o ţară aliată, în cazul unui conflict militar cu China”, a avertizat Kerry, în contextul tensiunilor teritoriale din Marea Chinei de Est dintre Tokyo şi Beijing.

“Statele Unite nu recunosc şi nu acceptă Zona de Identificare Aeriană din Marea Chinei de Est”, a subliniat Secretarul de Stat american.
În timpul vizitei efectuate în SUA, oficialul japonez a adresat preşedintelui Barak Obama invitaţia de a efectua o vizită de stat în Japonia, care va avea loc cel mai probabil în luna aprilie.

Sursa: theepochtimes, MEDIAFAX

What Next?

Related Articles