17.400 de romani din Coslada, Spania se integreaza foarte bine in aceasta tara

17.400 de români trăiesc în Coslada, Spania. Autorităţile oraşului afirmă că, “la nivel general integrarea este foarte bună”. Primarul Angel Viveros de la Partidul Socialist crede că “aceasta este rezultatul politicilor promovate de primărie, în special de Consiliul pentru imigraţie, dar şi al interesului demonstrat de români de a fi parte din societatea din Coslada”.


În acest sens, primăria a pus la dispoziţia imigranţilor şi, în mod special a românilor deoarece aceştia reprezintă aproape 20% din populaţia oraşului, o serie de servicii speciale, destinate integrării şi facilitării accesului la drepturile pe care fiecare cetăţean al acestui oraş le are.

Acestea sunt: serviciul de informare şi consultanţă juridică, un serviciu pentru femeile imigrante, care în ultima vreme a pus accent pe combaterea violenţei de gen, un serviciu de traducere şi interpretare şi cursuri de limbă spaniolă pentru noii veniţi în oraş.

Primarul Angel Viveros crede că integrarea dă şi măsura siguranţei în Coslada, chiar dacă opozanţii de la Partidul Popular au pus de multe ori semnul egal între imigraţie şi infracţionalitate.

Dincolo de aprecieri, există şi o parte mai puţin plăcută, reflectată de înmulţirea cazurilor de violenţă domestică ale căror victime sunt româncele din oraş sau micile altercaţii inevitabile între compatrioţi.

Acest lucru, în schimb, nu capătă dimensiuni considerabile în ochii autorităţilor, care sunt interesate să integreze, dar şi să obţină voturile imigranţilor comunitari, care au dreptul să voteze în Spania la alegerile locale.

Sursa: RADOR

What Next?

Related Articles