15 ianuarie sau 15 iulie – data limită pentru asigurarea locuinţelor

Procesul de asigurare obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de pământ sau inundaţii a început în România pe 15 iulie 2010. Potrivit legii (260/2008) contractele de asigurare se pot încheia doar de către 13 companii de asigurări asociate în cadrul PAID, societatea care gestionează tot acest proces.
La momentul respectiv atât oficialii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), cât şi cei ai PAID au anuntat ca proprietarii care nu-şi au locuinţele asigurate au la dispoziţie şase luni de zile pentru a încheia o astfel de asigurare. Termenul pus în circulaţie de aceste autorităţi a fost astfel cel de 15 ianuarie 2011.

Pe 29 decembrie 2010 însă, MAI a dat un comunicat oficial în care anunţa că potrivit legii obligativitatea încheierii asigurărilor de locuinţe decurge de la un an de la începerea emiterii poliţelor, termenul limită fiind astfel cel de 15 iulie 2011.

“Potrivit prevederilor art. 35 din Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor, referitoare la obligativitatea încheierii asigurărilor de locuinţe în termen de un an de la începerea emiterii poliţelor, şi având în vedere faptul că poliţele de asigurare a locuinţelor au început să fie emise în 15 iulie 2010, termenul limită de încheiere a acestora, conform articolului menţionat anterior, este 15 iulie 2011″, a precizat din nou marţi, 8 martie, Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Sursa: Hotnews

What Next?

Related Articles