10 zile de concediu fara plata pentru bugetari

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat în seara zilei de 10 agust “că bugetarii vor avea zece zile de concediu fără plată, ca măsură a Guvernului de reducere a cheltuielilor, ceea ce va însemna o reducere a salariilor lor cu 4% până la sfârşitul anului”.

 


“Zece zile vacanţă neplătită pentru bugetari (..).Noi discutăm de trei luni acest lucru în Guvern (…) Sigur va fi un concediu fără plată”, a spus Videanu, la Realitatea Tv.

Întrebat dacă măsura se aplică tuturor bugetarilor, inclusiv şi profesorilor, medicilor, judecătorilor, Adriean Videanu a spus că nu cunoaşte încă detaliile, fiind o măsură la care se lucrează.

“Se va găsi formula de la sector la sector ca să se realizeze această economie”, a spus Videanu referitor, precizând că cele zece zile fără plătă nu trebuie luate toate odată.

La rândul său, premierul Emil Boc nu a exclus, în seara aceleiaşi zile, în cadrul unui interviu acordat la postul public de televiziune, că aceasta (n.r. 10 zile concediu fără plată pentru bugetari) este o variantă care se analizează.

 

Ulteriror, în cursul zilei de 11 august,  ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat că “salariaţii din sectorul bugetar vor intra, între septembrie – noiembrie, în concediu fără plată, vor avea program de lucru redus la 6 ore sau vor munci efectiv mai puţin cu echivalentul a 10 zile, ceea ce va aduce o economie la buget de 0,3% din PIB”.
 
“Prin reducerea timpului de lucru cu echivalentul a 10 zile lucrătoare , efectul va fi pe net de 0,3% din PIB”, a mai spus Pogea, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că bugetarii vor intra în concediu fără plată, îşi vor reduce programului de lucru de la 8 la 6 ore sau timpul efectiv de muncă cu 10 zile prin alte variante.

“Va fi o combinaţie legată de specificul fiecărei activităţi pentru a putea asigura continuitatea serviciilor publice. Alte măsuri de reducere a cheltuielilor vor fi anularea primelor şi neplata orelor suplimentare până la finele acestui an”, a mai spus Pogea.

 

 

Sursa: NewsIn,MEDIAFAX

What Next?

Related Articles