1 iulie – MAE ofera cetatenilor romani din strainatate un sistem modern de verificare a datelor personale

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, introducerea noului sistem care facilitează verificarea în timp real a datelor personale ale cetăţenilor români din străinătate.


„De la 1 iulie, Ministerului Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetăţenilor români din străinătate un sistem modern de verificare a datelor personale în timp real. Este un pas important în reforma serviciilor consulare prestate în beneficiul românilor de peste graniţă” – a declarat pe 21 iunie ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu.

Sistemul de verificare a datelor personale în timp real este realizat de Ministerul Afacerilor Externe în colaborare cu Ministerul Administraţiei şi Internelor şi reprezintă un element important în reforma serviciilor consulare. Ministrul de externe a ţinut să mulţumească în acest sens Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

„Practic, prin acest sistem, în ceea ce priveşte solicitările pentru titlurile de călătorie, ca de altfel şi pentru confirmarea permiselor de conducere, timpii de aşteptare şi cheltuielile cetăţenilor români din străinătate, aflaţi într-o situaţie specială vor fi rezolvate, aşa cum este normal într-un sistem consular modern”, a adăugat ministrul de externe.

 

Sursa: comunicat MAE

What Next?

Related Articles