“Let’s Do It, Romania” o şansă pentru o ţară fără gunoaie

Sâmbătă dimineaţă, 200.000 de voluntari din cadrul proiectului “Let’s Do It, Romania” au început să strângă grămezile de gunoaie de pe 70% din suprafaţa ţării.

Anterior, peste 6.500 de munţi de gunoaie au fost localizaţi pe 70% din suprafaţa ţării de voluntarii care, înarmaţi cu un GPS, au bătut România weekend de weekend pentru a depista deşeurile aruncate în natură.

Sâmbătă, între orele 8:00 şi 15:00, voluntarii au încercat să le ridice pe toate şi să le încarce apoi în maşinile de gunoi. Estimările arătau că 20.000 de tone de gunoi ar putea fi adunate din 39 de judeţe.

În 25 de judeţe se face colectarea selectivă a deşeurilor. Mulţi dintre voluntari sunt elevi.

Voluntarii care s-au înscris în proiectul “Let’s Do It, Romania” au strâns peturi de bere şi sticle de ulei de motor, chiloţi şi înveliş de cabluri, haine vechi şi deşeuri menajere, în încercare de a face ţara mai curată. Organizatorii au numărat, numai în 25 de judeţe dintre cele 39 în care s-a desfăşurat proiectul, 120.000 de voluntari.

Campion la curăţenie este Clujul, unde 11.000 de voluntari adunau, la ora 13:00, deşeuri, potrivit datelor puse la dispoziţie de organizatori. Maramureşul şi Bucureştiul îşi împart locul al doilea, cu 10.000 de voluntari, în timp ce ultima poziţie de pe podium este ocupată de Braşov, cu 9500 de voluntari. Cel mai murdar judeţ este Ilfovul

În Slovenia, care are o populaţie de 2 milioane de oameni au participat la o acţiune similară, organizată în aprilie 2010, 270.000 de voluntari, ceea ce reprezintă mai mult de 10% din populaţie”.

“Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu.

sursa: Gandul

What Next?

Related Articles